5 products
Sort by
Sort by
SPAR 37,00 kr
Colombard - Sauvignon Blanc, 2022 (IGT Côtes de Gascogne)

Domaine Guillaman
Colombard - Sauvignon Blanc, 2022 (IGT Côtes de Gascogne)
Gascogne, Frankrig 

Sale price52,00 kr Regular price89,00 kr
SPAR 37,00 kr
Sauvignon Blanc, 2022 (IGT Côtes de Gascogne)

Domaine Guillaman
Sauvignon Blanc, 2022 (IGT Côtes de Gascogne)
Gascogne, Frankrig 

Sale price52,00 kr Regular price89,00 kr
SPAR 37,00 kr
Chardonnay, 2022 (IGT Côtes de Gascogne)

Domaine Guillaman
Chardonnay, 2022 (IGT Côtes de Gascogne)
Gascogne, Frankrig 

Sale price52,00 kr Regular price89,00 kr
SPAR 37,00 kr
Rosé de Pressée (IGT Côtes de Gascogne), 2022

Domaine Guillaman
Rosé de Pressée (IGT Côtes de Gascogne), 2022
Gascogne, Frankrig 

Sale price52,00 kr Regular price89,00 kr
SPAR 39,00 kr
Moelleux, 2021 (IGT Côtes de Gascogne)

Domaine Guillaman
Moelleux, 2021 (IGT Côtes de Gascogne)
Gascogne, Frankrig 

Sale price60,00 kr Regular price99,00 kr

Bliv klogere på Domaine Guillaman

Navn: Domaine Guillaman By: Gondrin Vindistrikt: Gascogne Land: Frankrig

Sydvestfrankrig

Bastogne? Nej, Gascogne! Det er faktisk svært for mange at placere regionen på et fransk landkort. Distriktet ligger lidt gemt væk i det sydvestlige hjørne i Frankrig, sådan lige under det berømte Bordeaux, der oftest løber med opmærksomheden. Gascogne er smukt, uspoleret, landligt og langt væk fra den vinturisme, som præger Bordeaux.

Et madmekka

Regionen er med sine mange gode råvarer og traditionelle madretter et rendyrket mekka for foodies. Her er både et utal specialiteter som patéer, terrines, gåse- og svinerillettes, utallige oste og alverdens frugt, grøntsager, nødder og ikke mindst ande- og gåselever (fois gras). Ud over regionens kulinariske fortræffeligheder, så kender de fleste også Armagnac, som er en brandy.

6. generation overtager

Selv om Dominique Ferret overtog styrepinden på familiegården i en meget tidlig alder, så tog han straks fat i sin mission om at omlægge vinproduktionen fra kvantitet til kvalitet. En af Dominiques første initiativer bestod i at restrukturere de eksisterende 26 hektarer vinmarker. Herefter blev opkøbt udvalgte nærliggende vinmarker samtidig med, at han etablerede nye vinmarker på nogle af familiens uopdyrkede arealer. Vineriet blev også renoveret og opdateret med nyt vinifikationsudstyr. Den samlede ”opdatering” tog små 10 år, så Familien Ferret nu har hele 110 hektarer beplantet.

Druer og vinifikation

Hovedparten, cirka 80%, af vinhusets vinmarker er beplantet med Sauvignon Blanc, Ugni Blanc, Colombard, Gros Manseng og Petit Manseng. De resterende 20% er forbeholdt Merlot og Cabernet Sauvignon, der indgår i et Merlot-Cab-blend samt til produktionen af rosé. Dominique høster langt mindre hektoliter per hektar, end hvad er normalen for området. Al presning af druerne foregår uden ilt for at bevare mest mulig aroma i den færdige vin. Også filtreringen foregår nænsomt for at bevare alle smags- og aromastoffer. -Og så tilsættes vinen et absolut minimum af sulfitter.

Hensynet til naturen

Familiens store investeringer gennem de sidste mange år har givet et kvalitetsmæssigt løft af vinene. Det har været en stor del af rejsen at sikre hensynet til miljøet. Vinhuset følger en naturplan, lagt af det franske landbrugsministerium (HVE – niveau 3). Af grønne initiativer hos Domaine Guillaman kan nævnes:
  • Solceller producerer al strøm i produktionen
  • Grøn certificering af franske myndigheder
  • 50% reduktion af sprøjtning for uønskede insekter
  • 30% forøgelse af biobekæmpelse af skadedyr
  • Kun brug af organisk gødning
  • Fokus på vandforbrug (intet brug af drypvandingssystem)
  • 60% af vinmarkerne er dækket af naturlige planter (mellem rækkerne)
  • Årlige beplantninger af træer og hæk i omkring vinmarkerne