Bartinney

DSC_0983

Vingården Bartinney er beliggende i Stellenbosch, 50 km. nordøst for Cape Town, på dramatiske skråninger langs Helshoogte-passet med udsigt over den maleriske, Banhoek Valley. Rundt om vingården smyger de 28 hektar vinmarker sig op ad de stejle skråninger. Nogle gange så stejle som 45°, hvilket betyder, at alt skal foretages manuelt.

Vingården blev etableret i 1920 af en direktør fra Harrods (luksusvarehuset i London), som ønskede at tilbringe sit otium i hvad han kaldte: ”Den smukkeste dal i verden”. Hovedhuset er renoveret helt efter bogen i den engelsk-hollandske stil, som det oprindeligt stod i.

Familien Jordaan har ejet Bartinney siden 1954, og sidste tilkomne generation, Rose og Michael Jordaan, overtog vingården i 2006. En ny generation ønsker altid at sætte sit eget præg på firmaet. Rose er arkitekt, så hun iværksatte straks en række udbedringer, som skulle bringe vingården tilbage til sit naturlige og historiske udtryk.

Den bevingede figur, der er afbildet på hver flaske, kaldes ”Elevage” og er skabt af den verdenskendte billedhugger Dylan Lewis. Figuren symboliserer opstigningen og modningen af en vine til ultimative højder, hvorved dens ædleste træk udløses. LÆS MERE HER

 • Bartinney

  Cabernet Sauvignon Skyfall, 2012

  Rødvin fra Stellenbosch, Sydafrika

  250 DKK
 • Bartinney

  Cabernet Sauvignon, 2016

  Rødvin fra Stellenbosch, Sydafrika

  150 DKK
 • Bartinney

  Chardonnay, 2018

  Hvidvin fra Stellenbosch, Sydafrika

  135 DKK
 • Bartinney

  Noble Savage Brut -Méthode Cap Classique-, NV

  Mousserende fra Stellenbosch, Sydafrika

  100 DKK
 • Bartinney

  Noble Savage Cabernet Sauvignon – Shiraz, 2017

  Rødvin fra Stellenbosch, Sydafrika

  50 DKK
 • Bartinney

  Sauvignon Blanc Noble Savage, 2020

  Hvidvin fra Stellenbosch, Sydafrika

  50 DKK
Scroll to Top